PERWEB

Breshka e Ujit Rikëthehet në Det

Lugina e Patokut , 21.11.2014

PERWEBShoqata ASPBM e pranishme në lagunën e Patokut për të kryer monitorimin e gjuetisë, krijoj rrjet kontakti me peshkatartët e zonës, për të njoftuar raste rënie shpendësh dhe breshkash në rrjetat e peshkimit.

Një njoftim i tillë u komunikua nga peshkatari Elis, i cili njoftoi biologët e ASPBM për rënien e një breshke uji(Caretta caretta) në rrjetat e peshkimit. Breshka u transportua në plazhin e tales, për të dalë direkt në det. U njoftua dhe Prof. Idriz Haxhiu kordinator i projektit të ruajtjes të breshkave detare në Shqipëri, me të dhënat e sakta,vendgjetjen, lëshimin dhe kodin AL 0919.

Facebook
Twitter
SHARE
YouTube
SOCIALICON