Kredharaku (1)

Little grebe “released” from the Fishing Nets

  • Uncategorized

kredharaku (1)Shoqata ASPBM në kuadër të zbatimit projektitForcimi i kapaciteteve te Shoqates per Ruajtjen e Shpendeve dhe Kafsheve te Egra (Gjitareve) te Shqiperise në lagunën e Patokut, kreu monitorimin e gjuetisë në këtë zonë. 

Përvec gjuetisë një problem që shkaktonte probleme tek shpendët janë dhe rrjetat e peshkatarve. Biologët e ASPBM hasën një rast, ku një kredharak i vogël (Tachybaptus ruficollis) kishte rënë në rrjeta e peshkimit. U bisedua me peshkatarin për lëshimin e tij dhe me pas u la i lirë në kërkim të ushqimit. Shpresojmë që kredharku ta kuptojë dhe të shpërndajë lajmin te shpendër e tjerë, për rrezikun që kanë rrjetat.

Facebook
Twitter
SHARE
YouTube
SOCIALICON