15965122_1940807342814395_8286382991958502624_nMinistria e Mjedisit, AKZM, ekspertë të huaj dhe vendas me mbështetjen e projektit NaturAL për të dytin vit radhazi kryejnë censusin, numërimin e shpendëve ujorë me qëllim ngritjen e kapaciteteve të pesonelit të zonave të mbrojtura për monitorimin e faunës së egër. Inventarizimi përfshin 19 zona ujore (ligatina dhe liqene) dhe jep rezultate të vlefshme për rolin dhe rëndësinë e Shqipërisë në strehimin dhe ruajtjen e shpendëve. Ekipi ynë në bashkëpunim me AdZM-të Durrës, Tiranë dhe Kukës asistoi në 3 zona numërimi.

Për të parë rezultatet e inventarizimit kliko: Raport i inventarizimit të shpendëve të ujit 2017

Facebook
Twitter
SHARE
YouTube
SOCIALICON