Bletëngrënësi folezon kryesisht në zonat e ulta të vendit, në toka ranore dhe argjilore. Fatkeqësisht dhe foletë e tij nuk i shpëtojnë dot zaptimit të njeriut. Kjo koloni zogjsh po kërkonte ndihmë për të larguar kanacet që u kishin bllokuar derën e shtëpisë.
Mos i dëmtoni foletë e tij, ata përdorin terrene që nuk përdoren nga njeriu, nuk kërkojnë ushqim prej njeriut dhe ushqehen me insekte, duke ndihmuar dhe parandaluar dëmet e insekteve në prodhimet bujqësore etj.

Facebook
Twitter
SHARE
YouTube
SOCIALICON